torsdag 13 januari 2011

Vuxen kvinna fick narkolepsi av Pandemrix, läs hennes mejl till mig.

Hej Linda Marie,

Jag har blivit drabbad av "svinet" tog sprutan i mitten av dec 2009,började känna mig tröttare och tröttare.

Här är min historia,

I februari 2010 var jag och min man och åkte skidor i Italien, min man fick väcka mig i liften upp till backarna, jag sökte läkare när jag kom hem men alla mina värden var bra, de satt det var övergångsåldern... tröttheten tilltog, i mars-april började jag få skakningar i knä och händer, tryck överbröstet precis som att man tagit ut sig jätte mycket, känner mig kraftlös, orkar inte bära saker, yr i huvudet,huvudvärk som kändes som när man slår sig i armbågen, hjälpte inte med huvudvärkstabletter..
sökte läkare igen, nä inga problem såg ju så frisk ut! bara övergångsåldern..En söndag i början av september skulle min man följa med mig ut med hundarna,vi hann inte långt, då kom första svimningsanfallet....tur att jag inte satt i bilen. Det tog min man 1 timme att få hem mig och på den tiden svimmade jag 5-6 ggr.
Sökte läkare på måndagen, nä det var ju inget fel på mig, han tyckte att blev det värre så skulle jag söka akut.
Köpte busskort,vågade inte köra bil.
Träffade en arbetskamrat vid tåget,tåget inställt så vi ringde en annan arbetskamrat som brukar köra bil in till jobbet.
När han kommer med sin bil börjar vi gå över övergångsstället, då svimmade jag, följer ändå med dem intill jobbet där min chef säger att svimmar jag en gång till så åker jag ner på akuten.
kl 9,30 svimmar jag igen.
Akuten nästa, inlagd på hjärtintensiven, de hittar inget fel på mitt hjärta, min dotter besöker mig säger att det kanske kan bero på "svinet"när jag nämner detta för hjärtläkaren säger han bara att det är alldeles för lång tid efter vaccinationen.
Sedan dröjer det bara 2 timmar, jag blir flyttad till Neurologen alla tester man kan tänka sig, samt stor utredning i Lund.
Fastställd sjukdom Narkolepsi och Katalepsi.

Jag måste äta mediciner livet ut, det är ett stort handikapp.

Alla biverkningar man får av medicinen man måste äta,torr i munnen, huvudvärk,svårt att sova mm

Jag har anmält detta fallet så vi får se om det händer något.
Tycker bara att man borde ha provat ut det lite bättre eller informerat om ev biverkningar,jag lovar då hade inte jag tagit sprutan men tyvärr så kan man inte backa bandet.
Ha en bra vecka!!

Hälsningar,
Maritza Lövdahl

3 kommentarer:

 1. Hej! Just idag är jag mer upprörd, ledsen och arg och......så då har jag kollat runt på nätet och hittade denna blogg. Min dotter har drabbats av Narkolepsi och kataplexi som förmodligen orsakats av svin-vaccinet. Jag tror att hon är med i denna facebook-grupp.
  Hon pratade med sin läkare igår och hon har testat medicin, som hon hjälper föga. Det finns ett annat alternativ, anmfetamin !!! Som ju har en del biverkningar....just idag känns allt så j-a hopplöst.
  Linda är 32 år har 2 barn och är mitt uppe i livet...det är fruktansvärt detta att se hur min älskade dotter har förändrats från en pigg och glad tjej som älskade livet och nu vill hon vissa gagar inte leva...
  / Carina

  SvaraRadera
 2. Maritza:

  jag blir mycket förvånad att de kunde fastställa en diagnos redan efter två timmar. Genomgick du ett MSLT-test (Multipel Sömn Latens Test)? Det är ju en utredning som tar långt över två timmar, med registreringar av hur du somnar vid upprepade tillfällen under en hel dag. Detta test är avgörande för att kunna ställa en diagnos gällande narkolepsi.


  /Elin
  (fastställdes med diagnosen narkolepsi i december efter utredning vid Lunds Universitetssjukhus (mycket utdragen processs som resultat av nonchalans inom sjukvården i lund kommun). vidare utredning angående sambandet mellan vaccinet mot svininfluensan och insjuknandet i sjukdomen fortgår)

  SvaraRadera
 3. elin:
  Ditt problem är att du inte klarade att reda ut Maritza's meningsbyggnadsfel i hennes resonemang. Det hon egentligen skriver är att två timmar efter hon nämnt "svinet" för hjärtläkaren blir hon flyttad till neurologen. Hon nämner inte hur lång tid som åtgick för att fastställa en diagnos.

  SvaraRadera