torsdag 31 mars 2011

debattartikel skriven av Eva, mamma till André

Varför får vi ingen hjälp!


Hösten 2009 gick Socialstyrelsen ut med plan A, att vaccinera så många som möjligt mot svininfluensa!

Vi gjorde som många andra och vaccinerade våran son, som vart sjuk i svåra smärtor redan samma kväll.

Ca 3 veckor senare fick han sin första sömnattack,

Vi har uppsökt läkare ett antal gånger utan att fått den hjälp han behöver!

Först efter 16 månader får vi en remiss för narkolepsiutredning!, som ännu ej är klar!

Jag efterlyser plan B ifrån socialstyrelsen, för det måste det ju ha funnits en, hur dom skulle ta hand om dom som fick biverkningar av detta vaccin!

Eller hade dom tänkt att allt skulle tystas ner, och vi bara skulle finna oss i att det vart så här?

Han lider fortfarande av dessa smärtor dygnet runt, klarar inte av skolan inte det sociala livet som är så viktigt!

Läkarna vill inte fortsätta att utreda honom,

Jag vill veta vem som bär ansvaret för att han ska få hjälp,

Jag mailade Anders Tegnell på Socialstyrelsen och ville ha svar på mina frågor om var jag ska vända mig, efter hans uttalande i tv att alla skulle få den bästa vården, jag efterlyste var den fanns!

Citerar svaret jag fick av Anders Tegnell:

Hej

Tack för ditt mail. Utan att jag kan uttala mig om varken orsaker till din sons problem eller om vården han fått är det förstås så att alla i Sverige ska erbjudas vård för de sjukdomar eller besvär man har. Detta är helt oberoende av orsakerna till besvären. Är du inte nöjd med den vården ni fått finns flera sätt att klaga som ditt sjukhus eller landsting kan upplysa dig om så jag föreslår att du i första hand vänder dig ditt .

Du får gärna återkomma om du har fler frågor

Anders Tegnell

Jag kräver att detta tas på allvar!

Sjukvården måste börja ta ansvar för detta, och lägga ner prestigen, och skicka iväg remisser till specialistmottagningar,

Socialstyrelsen måste se till att dom går ut med denna information till sjukvården, att dom måste börja samarbeta landsting emellan,

Eller är det meningen att våran son ska ligga och lida i det tysta?

Eva Lennartsson

Mamma till André

2 kommentarer:

  1. Ja du Eva,det är så grymt hur vården har behandlat oss, som drabbats av dessa biverkningar! Kan inte läkarna ställa diagnos,så skickar man givetvis specialistvårdsremiss till de bästa specialisterna i Sverige,för att om möjligt försöka ställa diagnos! Jag vet vilket lidande André har och haft,och även vi andra som fått dessa hemska biverkningar. 16 månaders lidande med mycket svåra smärtor utan att ha fått rätt hjälp av sjukvården är SKANDAL!Det har inte ens hjälpt att KRÄVA rätt hjälp,ingen har tagit ansvar för biverkningarna,verkar som de flesta inom vården INTE tagit detta på allvar. Stor OKUNSKAP råder,tror även, tyvärr, det handlar om kostnadsfrågor. Allas vår situation är fruktansvärd,och ohållbar, om vi inte får rätt hjälp och lindring!

    SvaraRadera
  2. Andrés mamma Eva är en av medlemmarna i gruppen "livet efter sprutan".
    I gruppen kämpar vi gemensamt för att bli tagna på allvar av sjukvården och Läkemedelsverket. Att vi nu uppmärksammas är enbart vår egen förtjänst. Socialstyrelsen och Anders Tegnell gör allt i sin makt för att tysta ner vad som hänt oss. Tack Aftonbladet och Mary Mårtensson som vågar skriva om det som inte myndigheterna vill tala högt om.

    SvaraRadera