tisdag 12 april 2011

dammsuga efter elefanter eller sopa småsten under mattan, vilken teknik ska man som proffs välja?

I början av veckan kunde man läsa små notiser i tidningarna om att Läkemedelsverket "dammsuger" sömnmottagningar på misstänkta fall - de utreder så grundligt och noga nu. Och när vi i gruppen Livet efter sprutan läser sånt - så KOKAR vi. Läkemedelsverket hade inte behövt dammsuga alls om det skött sitt jobb rätt från början. Det hade räckt långt om de tagit rapporter från sjukvården och konsumenter på allvar redan från början de började strömma in. Och efter det kunde de informerat sjukvården att vara observanta kring de biverkningar som verkade vara vanliga för att kunna fånga upp fler misstänkta fall med allvarliga biverkningar/skador.

Om vi ska använda städtekniska benämningar på Läkemedelsverkets arbete så liknar det mer som utredarna ägnat sig åt att SOPA SKITEN (våra inrapporterade biverkningar) UNDER MATTAN (och det så långt det bara går).

Om jag får dra liknelsen vidare - när skiten växte till högar under mattan så började utredarna nervöst SNUBBLA fram!

LMVs utredare blev då tvungna att plocka fram skiten igen och utreda vad som hänt oss. Eller rättare sagt vissa av oss. Ca 135 misstänkta narkolepsiliknande fall. Men vi är betydligt fler än så som blivit kroniskt skadade av vaccinet. Det handlar heller inte bara om narkolepsi. Men det vet tydligen bara vi drabbade själva om än så länge. Och våra anhöriga förstås. Och våra vänner oxå, ganska många vet om faktiskt. Men inte läkemedelsverket.

Vi får hoppas LMV fortsätter sin så kallade dammsugning på neurologmottagningar, smärtmottagningar mm och även distriktsläkarmottagningar.
Det finns tyvärr fortfarande distriktsläkare som inte tror på att man kan bli sjuk av ett vaccin.

Jag tycker verkligen inte om att tänka på oss drabbade som skit och smuts som ska städas på olika sätt. Men tyvärr är det så vi blir behandlade.

4 kommentarer:

 1. Ja, vi behandlas inte seriöst av vissa läkare. Hur kan man efter allt som varit uppe i både tv och media nu säga att man inte tror på att man kan bli sjuk efter vaccinationen. Vi har ju sett ett antal barn som blivit drabbade av narkoplepsi och ett flertal med andra biverkningar efter vaccinationen. När ska vi som inte ännu fått diagnos få nån upprättelse? Från att ha varit fullt frisk få ett helt förstört liv med smärta, yrsel, muskelsvaghet och mycket andra problem. Vad har hänt med våra biverkningsrapporter LMV, jag bara undrar???

  SvaraRadera
 2. Så ser den grymma verkligheten ut i dagens Sverige! Vi är totalt sopade under mattan, både från Läkemedelsverket, Socialstyrelsen,samt sjukvården! Media törs knappt ta i detta heller, med undantag av Mary, medicinreporter på Aftonbladet! Varför får inte de ansvariga tryck på sig från media kan man undra! Detta är ju en skandal som hänt här i Sverige,i detta upplysta moderna land. LÅT inte de ANSVARIGA som godkände Pandemrix med tillsatt SKVALEN komma undan ansvar, för vårt lidande kommer troligtvis bli livslångt. En del av oss drabbade är bara barn, med hela livet framför sig, ett liv som kommer att innebära ett stort lidande med svåra smärtor och symtom som är grymma att leva med!

  SvaraRadera
 3. Glömde ju skriva dit i mitt städresonemang om vad som gjort oss så smutsiga och fula att kännas vid!

  Svaret vet ju i princip alla vi det här laget. Det var förstås det "orena" vaccinet med proteinrester, tiomersal(kvicksilver) men framförallt SKVALEN.

  Den immunstimulerande komponenten SKVALEN stimulerade våra immunförsvar lite väl häftigt.
  Det har vi drabbade förstått i mer än ett år nu.
  Men för Läkemedelsverket verkar detta fortfarande vara svårt att förstå.
  I alla fall har LMV svårt att förstå att de måste erkänna sitt misstag i att vaccinera ALLA med svinvaccinet.

  Pandemrix är möjligen ok för personer med svagt immunförsvar där det behövs stimuleras extra för att antikroppsbildning ska sätta fart(hört av infektionsläkare).

  Men för oss andra med ett högt fungerande immunförsvar eller ett immunförsvar som redan var uppretat t ex pga autoimmun sjukdom var vaccinet förödande.

  Ett mycket enkelt resonemang som de flesta kan förstå.
  Men inte om man är professor på en myndighet. Då är det svårt...

  SvaraRadera
 4. Anser inte att detta vaccin är ok, för någon vare sig man har starkt eller svagt immunförsvar,vad än denna infektionsläkare säger i ovan inlägg! Pandemrix med både adjuvans samt andra skadliga tillsatser borde TOTALFÖRBJUDAS! Vi vet ännu inte orsaken till varför somliga får dessa kraftiga reaktioner,mer än att vissa reagerar med svåra biverkningar,så länge inte det är klarlagt, ska inte detta vaccin finnas på marknaden!

  SvaraRadera