måndag 4 april 2011

Tillsats i vaccin inte godkänd i USA

120 SVT Text Fredag 01 apr 2011
INRIKES Publicerad 1 april

Tillsats i vaccin inte godkänd i USA

Ämnet skvalen som finns i influensa-
vaccinet Pandemrix och som misstänks
ligga bakom uppkomsten av narkolepsi
hos barn i Sverige och Finland har
aldrig godkänts som tillsats
i influensavacciner i USA.

Tidigare forskarrapporter i USA har
pekat på ett troligt samband mellan
skvalen och s.k autoimmuna sjukdomar.
Nya rön pekar mot att även narkolepsi
kan vara en autoimmun sjukdom.

Läkemedelsverket noterade farhågorna
i USA men kom fram till att underlaget
var för tunt och att fördelarna med
Pandemrix övervägde riskerna.

6 kommentarer:

 1. Har känt till detta sedan tidigare,kroppens immunförsvar reagerar mycket snabbare, och kraftigare med SKVALEN,och i USA känner man till detta. Hur myndigheterna i Sverige kunde godkänna Pandemrix med denna adjuvans är för mig en gåta!Myndigheterna måste ha övervägt riskerna, men var beredda att få lite "svinn"! Detta cyniska tänkande är vidrigt,på bekostnad av ett stort lidande för de drabbade!

  SvaraRadera
 2. Ja fy om man ändå hade fått riktig information och sen hade kunnat ta ett beslut utifrån det.
  Undrar varför det mörkades så ifrån ansvarigas sida?

  SvaraRadera
 3. Att inte myndigheterna gick ut med sanningen om detta vaccin från början om att det innehöll SKVALEN,och ut med, vad det kan medföra i ökade risker, för biverkningar, beror säkert på att då hade befolkningen inte tagit detta vaccin i så stor utsträckning! Myndigheterna varnade för en stor Pandemi,och ville att så många som möjligt skulle vaccinera sig! Tror de ansåg att det övervägde riskerna med vaccinet! Nu har vi sett konsekvenserna av myndigheternas beslut. De klarar inte ens av att erkänna detta,de försöker även dölja alla inrapporterade biverkningar. När Finland släppte utredningen om kopplingen mellan Pandemrix och Narkolepsi, där ökningen bedömdes vara 9 gånger så stor,var LMV tvungen genom allt tryck från media, föräldrar mm. lämna en rapport,men här fifflades det med siffror, då de här i Sverige kom fram till att riskökningen var 4 gånger så hög! Vilket land tror ni ljuger och döljer sanningen! DET LAND MED LÅGA SIFFROR, ELLER DET LAND MED HÖGA SIFFROR!

  SvaraRadera
 4. Jag såg en diskussion om skvalen och kvicksilver på SVTs morgonsändningar. Antagligen i slutet av augusti men vet ej exakt. Det problemet viftades dock bort av någon ansvarig på en av myndigheterna med att det har använts tidigare. Efter det så såg jag ingen mer nämna det i media.
  En sak som jag tycker är väldigt allvarligt är att vaccinet inte testade med dessa komponenter. De biverkningar som fanns med i beskrivningarna var inte fullständigt berörde bara själva vaccinet. Dvs det som svenska folket sedan fick var på så sätt otestat i sin helhet.
  Det är också anmärkningsvärt (minst sagt) att man ville att gravida skulle ta vaccinet med tanke på skvalenets egenskaper. Har hört om flera fall med missfall efter vaccinering. Det måste också komma fram i ljuset.

  SvaraRadera
 5. Info om innan vaccinet:
  http://www.vimeo.com/7298827

  SvaraRadera
 6. en länk

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/04/29/the-emergence-of-vaccine-induced-diseases.aspx

  SvaraRadera