fredag 13 maj 2011

Läkemedelsverket bevisar åter (in)kompetensen

En av medlemmarna i facebookgruppen Livet efter sprutan har skickat ett mejl till mig. Läs nedan så förstår ni vad det handlar om.

Hej Marie. Fick i dag brev i från min läkare med svaret från läkemedelsverket, angående förfrågan om jag kan få ta ett test på om jag
bildar antikroppar mot Squalen. Här är svaret hon fick i sin helhet. Ska då tillägga att hon skickat in flera biverkningsrapporter, samt att även jag gjort konsumentrapport vid 2 tillfällen. Det är även infört som biverkan på biverkningsenheten i Uppsala med diarienr. och infört i SWEDIS biverkningsregister! MVH Berit

Nedan ordagrant svaret Berits läkare fick från Läkemedelsverket

Tack för din förfrågan. Squalen är en immunförstärkare ( används för att kunna minska antigendosen i vaccinet ). Antikroppar mot Squalen är ovanliga, och jag känner inte till något laboratorium som mäter dessa. Om man teoretiskt skulle ha antikroppar mot Squalen skulle det ju minska effekten, och därmed skulle ju ett eventuellt samband med Squalen bli mindre. Därför är nog mätning av antikroppar inte något " bevis" i den riktningen. Däremot ser vi gärna att vi får en biverkningsrapport på patienten.
På Läkemedelsverkets vägnar Pernilla Schilling På uppdrag av Lennart Waldenlind Docent Enheten för farmakovigilans

___________________________________________________

(nedan skrivet av mig/marie)
Brevet Berits läkare fick av Läkemedelsverket förvånar mig inte.
Läkemedelsverket bevisar gång på gång sin nonchalans över oss som drabbats av allvarliga biverkningar av vaccinet.

I brevet ovan ber Pernilla Schilling att få en biverkningsrapport på patienten! Enligt Berit är hennes biverkningar inrapporterade flera gånger för att hålla verket uppdaterade på hennes fall. Dessutom har biverkningsenheten i Uppsala fört in reaktionen i SWEDIS. Bör inte Läkemedelsverkets personal har lite större respekt för våra fall än så här? Berit är dessutom en av de som drabbats hårdast av vaccinet i vårt land. Hon är mycket sjuk.

Kunskapsnivån hos Läkemedelsverkets personal kan man oxå ifrågasätta (inte bara nonchalansen). Skvalen är ett adjuvans som kan tillsättas i ett vaccin, men det är oxå ett kroppseget ämne.

Antikroppar mot skvalen är ovanligt skriver Pernilla på LMV.
Hur vet hon det om det aldrig ens testas i Sverige?

Det stämmer att Sverige inte har ett lab för att mäta antikroppar mot skvalen, men sådana lab finns i andra länder. Och i andra länder har man funnit att antikroppar mot skvalen, till och med att de kan förekomma hos människor som inte ens är vaccinerade med vaccin innehållande den komponenten.

Har man antikroppar mot ett ämne i sin egen kropp - kan man kan överreagera på sin egen vävnad.

Ett utredningsresonemang: Berits immunsystem reagerade "allergiskt" på vaccinet och började bilda mycket antikroppar mot skvalen. Resultatet av detta är en fortsatt autoimmun process som ger stora skador på Berits vävnader. I hennes fall nervvävnad och detta kranialt. Alltså nerverna inne i hjärnan är påverkade. Därför vore det av intresse att veta om Berit har antikroppar mot skvalen för att komma vidare i utredning.

Läkemedelsverket har tydligt markerat att verket inte utreder och behandlar oss som blev sjuka efter vaccinationen med Pandemrix. Det ansvaret har våra läkare.

Men jag tycker att Läkemedelsverket rimligen borde ha stort intresse i att veta vad i vaccinet som gjorde oss sjuka och därför medverka i utredning.

Istället verkar det som att Läkemedelsverket försöker mörka vad som hänt oss och hindrar oss i utredning.

Vi som grupp drabbade på över 80 personer med kroniska vaccinskador av Pandemrix har gjort allt för att Läkemedelsverket ska förstå vad som hänt oss. Biverkningsrapporter är inskickade både av oss själva och våra läkare. Vi har uppdaterat redan inskickade rapporter. De som orkat har kontaktat media för att ytterligare synliggöra vad som hänt dem.

Vi drabbade vet att ansvariga utredare på Läkemedelsverket känner till våra fall och vi kan se att våra reaktioner har bidragit till att vaccinet fått en reviderad bipacksedel. Dock framgår inte i den ändrade bipacksedeln att många av de allvarliga biverkningar som kan förväntas efter vaccinationen med Pandemrix kan bli kroniska.

Tex - de som fick allergiska reaktioner av vaccinet ansågs "återhämtade inom kort" i en av Läkemedelsverkets tidiga rapporter kring vaccinet trots att jag var allt annat än återhämtad. Fann då att min biverkningsrapport var inte ens behandlad eftersom det var en konsumentrapport! Nedprioriterad! Alltså inte tagen på allvar. Efter den upptäckten skickade min läkare, som är specialistläkare, in en biverkningsrapport över min reaktion. Men tyvärr verkar inte det göra någon skillnad. Min långvariga reaktion är trots rapport från sjukvård inte redovisad i sammanställningarna.

Ska bli mycket intressant att se hur detaljrik Läkemedelsverkets nästa offentliga sammanställning över vaccinets biverkningar kommer vara. Kommer vi långvarigt sjuka av vaccinet finnas med i den rapporten eller anses vi "återhämtade" eller blir vi som tidigare totalmörkade.

4 kommentarer:

 1. Hej Marie. Vill tillägga om ovanstående, att när min biverkan av vaccinet Pandemrix bedömdes, så såg de till tidssamband, samt att 49 st till i Sverige drabbats av liknande symtom som mig, därför sammankopplade de med vaccinet. Symtomen var : sensibilitetsrubbning, som innebar känselrubbning,svåra brännande smärtor, även i ansiktet förlust av doft och smak, samt muskelsvaghet, eller svaghet. Även svår yrsel, samt balanspåverkan. Vet också att Läkemedelsverket fick in rapporter från sjukvården med 769 fall som drabbats av just neurologiska reaktioner, som var den näst vanligaste biverkningen, där centrala och perifera nervsystemet drabbades.Den vanligaste reaktionen var allmänna symtom vid adm.stället. Sammanlagt inkom det 2150 biverkningsrapporter från sjukvården till Läkemedelsverket fram till mitten av April 2010. Tror på ett stort mörkertal, då våra utredningar varit mycket långdragna, och läkarna i de flesta fall inrapporterat mycket sent, om de har rapporterat in överhuvudtaget i vissa fall! I dagsläget väntar jag på svar från klinikchefen på neurologen i Karlstad om jag får komma till Uppsala för vidareutredning, alla vill i möjligaste mån få en diagnos, men är inte helt övertygad om att den kan ställas vid dessa neurologiska reaktioner! Jag kallar det för Pandemrixsyndromet......

  SvaraRadera
 2. Vi är 87st i denna grupp, som blivit vaccinskadade av Pandemrix. Det kvittar hur mycket LMV försöker MÖRKA oss, så kommer vi aldrig att ge oss i vår kamp från att bli erkända, då vi vet, att vi drabbades av dessa biverkningar. Många läkare vet, alla vänner och anhöriga vet, MEDIA vet, LMV vet, så släpp på sanningen, så inte detta upprepas igen, och fler blir drabbade. EN drabbad av dessa hemska biverkningar är EN för mycket! Sätt totalstopp för detta vaccin!

  SvaraRadera
 3. Någon gång i november 2009 erbjöd staten (som nuförtiden sparar på allt), generöst det svenska folket att vaccinera sig mot svininfluensan. Då tog jag också vaccinet i gott förtroende. Sedan dess har jag levt i ett helvete med obeskrivliga symptom. Inte bara det, hittills har jag inte fått någon vettig diagnos än att jag har drabbats av en komplicerad sjukdom.
  Vad som har orsakat sjukdomen vill inte vården veta. Kanske för att en patient med en invecklad sjukdom innebär en budjet förlust för vården i dagens läge. Annars verkar det som att övermakter har skrämt vårdgivarna. Jag har svårt att tro på att vården i Sverige är så pass handikapp att inte kan hjälpa en patient i min situation. De har istället försökt att komma med osäkra diagnoser som panik attack, fibromyalgi och liknande för att bli av med mig. De tvingade mig att ta droger som kallas för antidepressiva enbart för att lägga ifrån sig ansvaret och har struntat totalt i att utreda mig för vaccinets biverkningar.
  Jag har försökt att få hjälp av läkemedelsverket för att de kanske visste vad det handlade om men de var inte alls villiga att hjälpa till. I stället hänvisade de mig till socialstyrelsen som i sin tur hänvisade mig till patientnämnden.
  Patientnämndens svar var att de inte kunde hjälpa mig med utredningen av min skada och tog bara i mot klagomål som gällde vården. De hänvisade mig tillbaka till socialstyrelsen som totalt struntade i mitt rop på hjälp den här gången. Försäkringskassan struntade i mitt läkarintyg och efter flera försök utförsäkrade dem mig. De struntade i att jag var sjuk och inte kunde utföra något arbete utan att bli ännu sämre.
  Jag har också ringt till vårdgaranti och patientsäkerhetsnämnden och tusen andra ställen. Nej ingen vill och kan hjälpa mig. Senast när jag ringde till socialstyrelsens enskilda klagomålsnämnd fick jag svar att det inte går att hjälpa mig. När jag frågade varför fick jag världens sämsta svar ”Det bara är så och det går inte att hjälpa dig”.
  Nu i mer än ett och ett halvt år har jag gått med en skada i centrala nervsystemet och har inte fått något vettig hjälp. Dessutom för att inte hamna i ett ekonomiskt nedfall har jag blivit tvungen att börja jobba hundra procent igen. Trots att jag inte ens kan stå stadigt på mina darriga ben och blir yr av minsta ansträngning.
  Jag skickade en biverknings rapport på mig själv till LMV, för att läkarna här i Stockholm inte ens ville höra om att jag har blivit sjuk av vaccinet. Jag ville prova och se vad skulle hända, om jag inte nämnde vaccinet. Ja, det var klart för läkaren att det såg ut som en nervskada. Men så snart jag frågade om det kunde vara vaccinet, ändrade dem sig. Till mig sa dem att dem inte visste något om vaccinskada men sedan skrev dem i min journal att mina problem var psykiska. I LMV rapport 2010, skriver dem att de samlat rapporter från vården om eventuella vaccin biverkningar. Hur kan vården inte ha någon aning om vaccinskador men samtidigt kunna rapportera dem? Sjukare än detta finns inte.

  SvaraRadera
 4. Tycker det är vidrigt hur man behandlar dessa med vaccinskador- och alla sjuka i Sverige idag!Läkemedelsverket och socialstyrelsen MÅSTE se och ta detta på allvar anser jag. Vi vet inte vilka följder det kommer att få i framtiden för de drabbade, ska de stå där utan diagnos och erkännande?! NEJ det får inte ske.Många av de drabbade är ju unga, som kanske aldrig får ett värdigt liv! Har en nära bekant som drabbats hårt efter vaccinationen.Den personens liv är TOTALFÖRSTÖRT! Ser att många av de vaccinsjuka fått "fel" diagnoser trots att alla har liknande symtom!VAKNA LMV

  SvaraRadera