tisdag 21 februari 2012

Britt-Mari skadad av Pandemrix

10 december 2009, vaccinerades jag med Pandemrix. 1 ½ dag senare var det som marken försvann under mina fötter, drabbades av stark yrsel med panikkänslor, svårt att se, blixtar i ögonen.

Vid jultiden kändes det som bedövning i mun, tunga och läppar. Vänstra delen av ansiktet kändes domnat. Hade svårt att tala. Ringde min förra läkare i Stockholm som sa: men du kan ju inte artikulera. Vad har hänt? Läkaren tyckte alltså att jag sluddrade.

Biverkningsanmälan till Läkemedelsverket blev gjord.

Morgnarna var fruktansvärda. Jag vaknade upp med ett ryck. Kändes som om någon tog ett hårt tag om mina anklar plus runt midjan. Stark hjärtklappning. Kunde inte komma upp ur sängen, jag var som förlamad. När jag väl kom upp skakade kroppen som i frossa. Tankarna for: ”håller jag på att få polio?”

Har varit på vårdcentralen, fick ingen förståelse, bara uppmaningen ”ta tag i ditt liv”. Det kändes utomordentligt tufft.

Har hela denna tid haft yrsel/ögonmigrän. Har fått starkt nedsatt muskelstyrka i ben och armar. Jag har svårigheter att gå. Benen skakar och har ingen styrka. Har fortfarande domningar i fötterna. Har fått muskelvärk i skuldror, ländrygg, höfter, bäcken. Känns som om hela kroppen värker. Försöker träna upp styrkan själv, men det tycks inte hjälpa, smärtorna kommer tillbaka och styrkan uteblir. Önskar verkligen att jag inte låtit mig övertalas att ta sprutan. Hela 2011 var ett helt förfärligt år!

/Britt-Mari

Tillägg 12-02-22
Hej Marie, jag fick lite "hjärnsläpp".
Sista meningen skall vara 2010-2011 var helt förfärliga år! Britt-Mari

3 kommentarer:

 1. Jag blir bara ledsen, arg och stum.!!

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen det du beskriver, på mig kommer det o går. Har inte fått någon klarhet i vad det kan va. Min tanke är att det är efter den förbannade sprutan. Har haft problem med domningar, yrsel, trötthet m.m sedan 2009 nu.

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym 28 november 2012 10:19
  Mejla mig gärna för att komma med i vår facebookgrupp Livet efter sprutan. Eller om du inte vill vara med i gruppen kanske du ändå vill finnas med i mejllistan och få information kring det som händer i gruppen. /marie mejl: lindamarie74@live.se

  SvaraRadera