måndag 19 mars 2012

Roland 61 år, drabbad av vasculitsjukdom efter vaccinationen med Pandemrix

Nu har även jag förstått att jag har biverkning efter svininfluensasprutan. Min fru och mina barn har sagt att mina problem måste vara av sprutan.
Tog sprutan i nov 2009. Det började i feb-mars 2010 tror jag med att jag fick så ont på näsroten, kunde inte röra näsan. Beställde tid till vårdcentralen som trodde det var bihåleinflammation, fick en penicillin kur som inte hjälpte. Infektionsvärderna var fortfarande höga, tror jag fick en kur till som inte hjälpte, fick remiss till Huddinge sjukhus öron, näsa, hals, de hittade inte något fel mer än att jag hade tunn vägg i näsan, jag blödde näsblod ibland och hade tjockt och mycket snor.
Började gå ner i vikt snabbt ca 10 kg på 2 månader. Började då tänka på cancer, skickades på olika röntgen och skanning undersökningar av mina organ i kroppen. Det som hittades var en svart fläck på vänster lunga, fick penicillin igen som inte hjälpte. Jag var även väldigt trött kunde somna fast jag var borta hos vänner eller hemma om jag satt på en stol eller liknande. Jag hade även fått blåsor i munnen och tappat smaken. I juni tyckte min fru och mina barn som hade samlats hemma hos oss, den yngsta dottern bodde i London, alla sa nu åker du till sjukhuset. Hade då gått ner ca 10 kg, svettades ordentligt fick byta lakan och pyjamas varje dag, blev inskriven på gastro för jag hade en remiss för mage och tarmar på Handens sjukhus men det var senare.
Dom kollade mage + tarmar med kamera (gastroskopi + koloskopi) och tog biopsiprov från tarmen, där konstaterades att min tjocktarm hade kraftig inflammation på flera ställen, chrons sjukdom. Medan jag låg inne så kom det en konsult från reumatologen och pratade lite och hon tyckte att jag tillhörde reumatologen, fattade egentligen ingenting. Blev utskriven efter 3 dagar med mediciner. Blev remitterad till en dietist och fick näringsdryck. Fick remiss till reumatologen och fick ta prover och diskutera med en läkare. Dagen efter fick jag träffa en läkare igen. (vet inte vad jag gjorde där och varför) Läkaren skickade remiss för datortomografi av thorax och övre buk på Huddinge sjukhus.
Började få kramp höger vad, kändes som benhinnorna höll på att sprängas, fick kraftiga värktabletter av läkaren, hade även domningar i två fingrar på vänster hand kunde bara sova i korta stunder. Sviterna av det blev att jag fick såkallad droppfot, gick jag på ojämnt underlag så ramlade jag och när jag skulle resa mig upp så hade jag ingen kraft. Fortsatte att gå ner i vikt, gick ner sammanlagt 20 kg. Fortsatte att ta prover, sänka och inflamationsvärderna var fortfarande höga. Fick remiss till neurologen(undersökning av funktion i muskler och nerver) som kollade mitt högra ben och vänster hand, mätte med elström men hittade inget. Problemet med benet kanske kommer från ryggen? I september fick jag remiss från vårdcentralen och skulle kolla något på sjukhuset, proverna och jag var ju inte riktigt bra. När de registrerade mig på akuten så skickade de mig till reumatologen och där blev jag inskriven. Fick ta en massa prover och tester hela tiden, bl.a. biopsi i näsan, vävnadsprov från benet och blodprover, det var överläkare, specialistläkare och verksamhetsläkaren inblandade.
Svaret blev att jag hade vaskuliter (kärlinflammation). Min inflammation satt i näsan och i den här varianten (wegeners granulomatus) kan även spridas till njurarna med dialys eller i värsta fall transplantation. Nu förstår jag varför jag hade så ont på näsroten det var ju en inflammation som satt där, fick en stor böld på näsan också. Innan allt det här började så var jag tablettbehandlad för min diabetes och tänkte att när jag har gått ner 20 kg så borde min diabetes bli bättre men så var det inte. Jag blev sämre och fick börja med insulin, fick även kortison och cellgifter. Började gå upp i vikt sakta men säkert, fick även ta blodprov varannan vecka i ca 3 månader och sen efter en tid var fjärde vecka som jag gör fortfarande och 2-3 ggr om året får jag ta lite mer prover ca 13 rör och urinprov.
I aug fick jag en egen sjuksköterska som jobbade på akuten som skulle hjälpa och stötta mig i vården en test de gjorde på Huddinge sjukhus, kunde ring henne när som helst.
Jag är med i ett projekt om vaskulitsjukdomar på Huddinge sjukhus I projektet så mäter de benmineraltäthet, ett mått på hållfastheten i skelettet. Nu i år så har jag röntgat lungorna och varit på benmineraltäthets mätning och svaret har varit att jag måste ta medicin mot benskörhet och lungorna har blivit sämre, ska nu på datortomografi på Huddinge sjukhus. Så fortsättning följer. Jag har även rethosta och muskelryckningar och ibland så får jag muskelsammandragning i mungipan, stel i muskler rygg, höft och benen på morgon innan jag kommer igång.
Om jag bygger en tidsmaskin och går tillbaka till hösten 2009 och bestämmer att jag inte tar svininfluensasprutan hade jag fått de här symtomen ändå?
Roland Eriksson 61 år

3 kommentarer:

 1. Intressant fall. Så många symptom på kort tid,kan vaccinet accelererat ett redan föreliggande Wegners Fall? mvh Eric

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eric
   Den immunstimulerande komponenten skvalen i Pandemrix var väl tilltagen i mängd för att snabbare ge antikroppsbildning mot H1N1-viruset. Den överdrivna mängden skvalen har säkert skuld i att ha accelererat flera sjukdomar som legat latenta hos oss drabbade. Vi har flera fall av epilepsi, reumatism och mycket svåra eksem hos barn, även autoimmun hepatit, det är inte bara narkolepsi vaccinet orsakat hos barn. Hos vuxna ses förutom narkolepsi bortstött transplanterat organ, flera fall av ALS och ännu flera med ME/cfs men även reumatism och många fall med svår värk/smärtproblematik - smärta med utgångspunkt i nervvävnad. Själv har jag fått diagnoserna kronisk urtikaria och neuropati orsakat av Pandemrix.

   Radera
  2. http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=3120

   Radera