fredag 24 maj 2013

4-åring med flertalet autoimmuna tillstånd efter svinvaccineringen

"Vi har en son som fått flertalet autoimmuna tillstånd efter svininfluensavaccinet 2009. Det började med en långdragen itp, (trombocyterna sjönk till orimliga nivåer) då var han 2 år.
Nu är han 4 år och har drabbats av en henoch schönlein Purpura, som heller inte vill ge med sig. Har behandlats med prednisolon (Kortison) vilket gav hyfsat bra resultat. Efter nedtrappning var han ok i 4 dagar, sen blossade inflammationerna upp igen. Just nu går han på en ny medicin, Kolchicin, än så länge har den inte hjälpt. Vår lilla kille har sedan vaccinet, missat otroligt mycket av livet. Hög feber dagligen, inflammerade blodkärl, främst kring leder, knä och fötter. Han har inte kunnat vara på förskola, leka med andra barn osv… När han hade itp fick han bära vadderad hjälm och sitta i vagn medan de andra barnen lekte. Det gick inte ens att borsta tänderna på honom då han blödde så mycket. Täckt av blåmärken och petekier. Spontana hudblödningar, näsblod etc. Trombocyterna var nere på 2-8 och normalvärdet ska ligga på 150-400.
Idag är han heltids sjukskriven 4 år gammal. Vi kämpar för att hålla ihop vardagen. Vi älskar våra jobb och har heltidstjänster som såklart blir drabbade då en av oss måste vara hemma med sonen hela tiden. Har två barn till som också blir drabbade. Tufft för dem att ha en sjuk brorsa. Vi vet inte om det är vaccinet. Det vi vet är att han utvecklat en autoimmun känslighet efter vaccinet. Om det beror på det får vi väl aldrig svar på. Skriver här för jag önskar komma i kontakt med familjer som drabbats av liknande. Hittar ingen info om barn som drabbas av olika autoimmuna/vaskulita tillstånd. Läkarna står frågande de också. För båda dessa tillstånd brukar oftast gå över efter nån månad. Du som vet någon som drabbats eller har mer info, skriv gärna!"

Ovan kommentar hittas under denna artikel, och mamman heter Augusta:

Om någon av er kan ge denna mamma respons, må det så vara tips om behandling eller bara stöd – eller rentav någon som drabbats – kommentera gärna! Om ni vill komma i direktkontakt med mamman så kan jag koppla ihop er, bara skicka ett mejl åt mig!
 
Linda Karlström
linda.karlstrom@anvianet.fi

2 kommentarer:

  1. http://liveteftersprutan.blogspot.se/2012/03/roland-61-ar-drabbad-av-vasculitsjukdom.html

    SvaraRadera
  2. Är 16 år och sprutan har förstört många saker I mitt liv, det tog bort min förmåga att läsa och idrotta. Nu sitter jag och Sliter igenom högstadiet.

    SvaraRadera